F?rstegangsoppsett av Educloud Research

Du m? logge inn med  ID-porten for ? gj?re oppsettet. Hvis du ikke kan bruke ID-porten, kontakt oss p? ec-contact@uio.no

Steg 1a: Registrer et nytt prosjekt (for administratorer)

F?r du kan bruke Educloud, trenger du ? sette opp (eller bli med i) et prosjekt.

Forel?pig er det kun mulig ? s?ke om prosjekt hvis man har norsk ID-nummer.

1. G? til research.educloud.no/register
  2. Velg Request a new project
  3. Logg inn via ID-porten
  4. Fyll ut skjemaet.
    • NB: Vennligst s?rg for at det er din jobbrelaterte e-postadresse som er fylt inn i skjemaet, ikke en personlig.
    • Skjemaet er forel?pig kun tilgjengelig p? norsk. Ta kontakt med kundeservice for videre hjelp.
    • Skjemaet signeres via Posten Signering n?r det er ferdig besvart. Legg merke til at ? signere er et krav.
    • Vi vurderer s?knaden din og oppretter prosjekt. N?r alt er p? plass vil du motta en e-post med informasjon om hvordan man kommer i gang.

NB: Alle Educloud-prosjekter f?r automatisk tilgang til tungregningsklyngen Fox. Brukere som kun ?nsker tilgang til Fox, og ingen andre Educloud-tjenester, kan s?ke om medlemskap i prosjektet ec12. Dette tilbudet er hovedsakelig rettet mot UiO-brukere, men brukere fra andre institusjoner kan ogs? s?ke til ec12 dersom de skulle ?nske ? teste Fox f?r de oppretter sitt eget Educloud-prosjekt.

Steg 1b: S?k om medlemskap i prosjekt (for alle andre)

F?lgende steg gjelder kun for de som ?nsker ? bli med i et eksisterende prosjekt.

Du f?r tilgang til Educloud-ressurser gjennom medlemskap i ett eller flere Educloud-prosjekter (f?lg stegene forklart under for ? s?ke om tilgang). UiO-brukere som kun ?nsker tilgang til Fox, v?r allsidige tungregningsklynge, kan s?ke om medlemskap i prosjektet ec12

Hvis du ikke har ID-porten

For ? legge til brukere uten norsk e-id, kreves the at en prosjektadministrator har en video- eller telefonsamtale med den nye brukeren.

1. Prosjekt admin ber om at en invitasjonslenke blir sent til den utenlandske brukeren: Educloud Self Service. Lenken krever et passord (secret string), og er gyldig i 3 timer.
  2. Prosjekt admin gir ?secret string? til den nye brukeren via en video- eller telefonsamtale.
  3. Den nye brukeren f?lger lenken, oppretter brukeren, setter passord og genererer qr-kode for authenticator.
  4. Prosjekt admin gir tilgang til Windows-maskiner etter at den nye brukeren er opprettet.

Ved sp?rsm?l, send e-post til ec-contact@usit.uio.no.

Hvis du har ID-porten

1. G? til research.educloud.no.
  2. Klikk p? Get started with Educloud.
  3. Under Apply for access to a project, klikk p? Log in (ID-porten).Bildet kan inneholde: rektangel, gj?re, parallell, skjermdump, magenta.
  4. Logg inn med din foretrukne metode.
  5. Hvis du er en UiO-bruker, klikk p? Log in with Feide under Affiliated with University of Oslo. Hvis ikke, klikk p? Continue under Other.
  6. Klikk p? den kontoen du ?nsker ? logge inn med - de fleste brukere har bare en valgmulighet.
  7. Skriv inn Feide brukernavn og passord -  normalt det samme som du bruker ved din institusjon.
  8. Klikk p? Log in.
    • F?rste gang du logger inn m? du godkjenne at Feide sender informasjon om deg til Educloud Research. Les informasjonen som blir sendt og klikk Continue.
  9. Dine detaljer fylles inn automatisk. Les gjennom detaljene og klikk Next.
  10. Skriv inn Project code for ditt prosjekt (Eksempel: ec12).
  11. Klikk Submit application.

Etter at du har sendt inn medlemskapss?knad m? en administrator i prosjektet godkjenne s?knaden din f?r du f?r tilgang til det. Det er alts? administratoren for prosjektet som godkjenner og ikke Educloud. Hvis du trenger s?knaden din godkjent ta kontakt med det relevante prosjektets administratorer.

Steg 2: Endre passordet ditt

Hvis du ikke har ID-porten og av en eller annen grunn ikke klarer ? logge inn, kontakt oss p? ec-drift@uio.no.

Fra utenfor research.educloud.no

Hvis du ikke vil eller ikke klarer ? logge inn med din Educloud-bruker. Merk at dette forutsetter at du har ID-porten.

1. G? til research.educloud.no
  2. Velg Forgot you passwordBildet kan inneholde: font, parallell, rektangel.
  3. Logg inn med ID-porten
  4. Fyll inn feltene for ? lage et nytt passord. Unng? spesialtegn som "/ og \

Hvis du ikke f?r logget inn med ID-porten, kontakt oss.

Inne i research.educloud.no

Hvis du kan logge inn, men likevel ?nsker ? skifte passord.

1. Logg inn via research.educloud.no/login med din Educloud-bruker
  2. Klikk p? haken til h?yre for brukernavnet ditt i ?verste h?yre hj?rne, og velg Profile.Bildet kan inneholde: rektangel, font, merke.
  3. G? til Change password-fanen, fyll inn nytt passord to ganger og bekreft. Unng? spesialtegn som "/ og \Bildet kan inneholde: rektangel, font, parallell, skjermdump, antall.

Steg 3: Sett opp tofaktorautentisering

Du m? ha tofaktorautentisering i Educloud klart f?r du kan logge inn.

Aller f?rst trenger du en autentiseringsapp p? mobilen som genererer engangskoder. Det finnes mange, men vi anbefaler Microsoft Authenticator.

For ? f? tilgang til ? generere engangskoder til bruk i Educloud Research-innlogging m? du sette opp en forbindelse mellom autentiseringsappen og Educloud Research. Dette gj?res ved ? scanne en QR-kode som du f?r fra sistnevnte.

1. Logg inn p? research.educloud.no via PC eller nettbrett.
  2. Velg Need a new one-time code?Bildet kan inneholde: font, rektangel, parallell, skjermdump.
  3. Logg inn via ID-porten
  4. Velg Generate new QR-codeBildet kan inneholde: rektangel, gj?re, parallell, skjermdump.
  5. ?pne autentiseringsappen p? mobilen din.
    • Hvis du ikke har gjort dette f?r, klikk Get started
    • Hvis du har brukt autentiseringsappen f?r, klikk p? pluss-ikonet nederst til h?yre for ? legge til en ny forbindelse/tofaktorkode.
  6. Velg Skann en QR-kode. Mobilkameraet ditt vil da ?pnes opp.
  7. Skann QR-koden du har oppe p? PC/nettbrett.
    • N? vil tofaktorkoden for Educloud Research legges til nederst i lista i autentiseringsappen (ikke n?dvendigvis med akkurat det navnet)
    • Autentiseringsappen genererer ny engangskode for hvert 30. sekund

Steg 4: Logg inn i Educloud med VMWare Horizon

Legg merke til at du m? ha klart ditt Educloud-brukernavn, -passord og -engangskode for ? kunne logge inn. Dette inkluderer ? ha satt opp tofaktorautentisering for Educloud, se stegene over.

Hvis du bruker en UiO-maskin kan du installere VMWare Horizon Client fra Software Center. Ellers kan du laste ned og installere fra VMware sin nedlastingsside.

1. ?pne VMWare Horizon Client p? maskinen din.
  2. F?rste gang du bruker VMWare Horizon-klienten for Educloud m? du f?rst kople deg til UiO sin server. Klikk p? Add server

"Add server" in VMWare Horizon

3. Fyll inn view.educloud.no i tekstfeltet som dukker opp, og klikk Connect.

Textbox in VMWare where you are asked for "Name of Connection Server"

4. Du vil bli spurt om ? fylle inn Educloud-brukernavn og -engangskode. Deretter klikk Login.

Textbox where you have to enter your username and your one-time-code

5. Fyll inn Educloud-passord
  6. Du har n? vellykket lagt til Educloud-serveren i VMWare Horizon og vil f? opp de tilgjengelige maskinene/skrivebordene. Bildet kan inneholde: bl?, rektangel, operativsystem, skjermdump, gj?re.
  7. Dobbeltklikk p? maskinen du vil kople til.
  8. N? vil skjermen bli svart i noen sekunder imens tilkoplingen settes opp.
Search the user manual
Contact support

Call us

Opening hours are weekdays from 08:30 to 17:00 and Saturdays from 10:00 to 15:00.

Phone number: 22 84 00 04

Register case

Your request can be sent to it-support@uio.no.

Send email

Book a Zoom meeting

Students and employees can book a Zoom meeting with UiO Helpdesk. Available hours are Tuesday to Thursday between 11:00 and 13:00.

Book a video call

Chat with us

Our chat is open every weekday between 09:00 and 16:00.

Start chat
Publisert 6. mai 2022 13:02 - Sist endret 4. okt. 2023 13:07